Nasavrcké "okruhy"

23.04.2008 16:45

LyžařiNejdostupnější a celkem kvalitní běžecké lyžování nabízejí terény u Nasavrk. Bydlíte-li v Chrudimi nebo Pardubicích, pak máte nejbližší možnost zalyžování si právě u Nasavrk. Je-li dostatek sněhu, samozřejmě. Z Pardubic trvá cesta autem cca 30 minut a lze ji využít i odpoledne po práci. Vzhledem k tomu, že jde o nenáročný terén, je možné vše absolvovat s dětmi, pro které je to skvělé místo k učení.


Výchozím místem může být jakákoli vhodná plocha pro auto na okraji popisované oblasti. Také sem zajíždí mnoho autobusů, takže není nutné ani auto brát s sebou. Nejvhodnější parkování je v Nasavrkách u skladu silničního posypu (hlavní silnicí kolem Nasavrk, nahoře vpravo směrem na Hodonín a za poslední chalupou vlevo), nebo u vodárny vlevo za Novou Vsí (tady ale záleží, zda je prostor upraven). Vyrážíme od "parkoviště" v Nasavrkách lesní cestou do mírného kopce. Všechny stopy jsou vyšlapané od lyžařů, nečekejte žádnou strojově upravenou stopu.

Cesta u Nasavrk

Cesta u Nasavrk 2


Mírným soupáním dojedem na první křižovatku, tu doporučuji jako záchytný bod. Na její pravé straně je pomníček, podle níž lze tuto křižovatku rozeznat od ostatních. Pokračujeme dále po rovině a na konci lesa si můžeme vybrat - buď se vydáme zpět levým obloukem, nebo pravým obloukem. Vždy by nás měla cesta zavést zpět k pomníčku. Vzhledem k tomu, že si místní běžkaři samozřejmě vyšlapávají stopy podle libosti, jsou každý rok trochu jinak. Ale hlavní cesty jsou vždy stejné - jedna středová a 2 boční. Budete-li parkovat za Novou Vsí, napojíte se rovnou na boční cestu a mírným stoupáním se dorazíte opět na rozcestí k pomníčku. Takže, dobře namažte.

Červeně vyznačeno

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode